2%

Redirectionarea impozitului pe venit – o forma de ajutor care nu te costa nimic!

In baza prevederii 2% din Codul Fiscal ai posibilitatea sa decizi unde merg o parte din impozitele pe propriul venit. Astfel, alegand sa redirectionezi 2% din acest impozit catre „Prieteni necuvantatori”, nu te costa nimic, ai certitudinea ca banii sunt folositi la nivel local pentru a solutiona o problema a comunitatii tale, si inseamna foarte mult pentru bietele animale ale strazii.

Cum se procedeaza…
Daca aveti venituri din salarii completati Declaratia 230(punctele A si B); nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit ce va fi redirectionata catre „Prieteni Necuvantatori”. Ea va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. La formularul completat atasati fisa (fisele) fiscale primite de la angajator (formularul 210) si le depuneti la administratia financiara pana pe 15 mai.

Daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc) completati Declaratia 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul anterior, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, indicand asociatia „Prieteni Necuvantatori” ca destinatar al sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat. La formularul completat atasati fisa fiscala primita de la angajator (formularul 210) si le depuneti la administratia financiara pana pe 15 mai.

Datele care trebuiesc completate:
Denumire asociatie nonprofit: Asociatia „Prieteni Necuvantatori”
Cod fiscal: CIF: 21437050
Cont bancar (IBAN):R070BRDE040SV23996080400 deschis la BRD Bacau, Str Gh Apostu nr 13

Formulare gata completate:
Declaratia 200
Declaratia 230

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: