Flashmob la Bacau

Flashmob la Bacau

Sursa: bacaoanu.com

Foto: Irina Bacaoanu

O actiune care a durat 10 minute in majoritatea oraselor tarii a marcat astazi ziua internationala a cainilor fara stapani.

Conditiile impuse de regula flashmob-ului au fost:                          -primul fluier( ora 19:00) – se formeaza un cerc uman, simbol al unitatii in lupta pentru constientizarea si prevenirea abandonului.

– al doilea fluier (ora 19:05) – participantii se intorc cu spatele spre interiorul cercului timp de cateva minute, pana se aude semnalul de final.

– al treilea fluier(ora 19:10) – participantii se imprastie.

In fata Casei de Cultura, nu au fost prezenti decat persoane care au venit din proprie initiativa si care au considerat ca trebuie sa puncteze intr-un fel decizia legislativa de eutanasiere a cainilor comunitari, decizie barbara din punct de vedere al multor participanti.

N-au fost prezenti consilieri ai Primariei care au raspundere administrativa pentru acest fenomen. Vicepresedintele P.E.R. , Florin Suciu, s-a aratat indignat pentru modul in care institutia Primariei nici macar n-a fost interesata de aceasta actiune.

Se atrag fonduri serioase pentru sterilizarea, adaposturile si ingrijirea cainilor comunitari si multe dintre aceste fonduri dispar fara urma.

“Solutia eutanasierii este una inumana. Bineinteles ca solutia ideala este sterilizarea acestor animalute care au ajuns pe strazi intr-un numar atat de mare tot din neglijenta Administratiei. Daca ONG-urile, consilierii Primariei nu ar baga banii in buzunarul propriu, nu ne-am confrunta cu aceasta problema”, declara Florin Suciu, un om des implicat in actiuni de tip social si comunitar si care a dat de furca in nenumarate randuri, conducatorilor urbei.

N-am vazut la flashmob niciun medic veterinar, detinator de cabinet particular. Nu l-am vazut nici pe consilierul- medic Gabriel Axinte, nici pe fostul sef al Directiei Veterinare- medic Florin Velisar  care se declara un militant al drepturilor patrupedelor.

Realizam ca proverbul adresat preotilor “A face bani si de pe vii si de pe morti”  are si-o zicatoare similara pentru medicii veterinari si consilierii locali: ” Produceti bani! Nu are importanta daca sursa are doua sau patru picioare”.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: